Installatiebedrijf Piso B.V.

Bel: 0515-442202

Warmtepomp of duurzame energie gezocht?

Wat is een warmte pomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater en maakt daar een bruikbare temperatuur van. Een warmtepomp doet dat heel efficiënt: van 1 kWh stroom maakt een warmtepomp 2 tot 5 kWh warmte.

Warmtepomp: elektrisch verwarmen Een warm huis zónder aardgas: dat kan duurzaam met een warmtepomp. Met deze elektrische verwarming wordt jouw klimaatimpact meteen een flink stuk kleiner. En als je nú een warmtepomp koopt, kun je subsidie krijgen. Contact installatiebedrijf Piso B.V. voor welke warmtepomp voor jouw huis geschikt is.

Er zijn 3 soorten warmtepompen namelijk:

  1. Een volledig elektrische warmtepomp zorgt voor verwarming van je huis en al je warme water in de badkamer en keuken. Als je ook elektrisch gaat koken, woon je zonder aardgas. Deze warmtepomp wordt ook wel combi, volledig of all-electric genoemd.
  2. Een hybride warmtepomp werkt samen met je cv-ketel. Hij zorgt op de meeste dagen voor de warmte in huis, de cv-ketel springt alleen bij als het erg koud is en zorgt voor je warme water in de badkamer en keuken. Het is een makkelijke tussenstap naar wonen zonder aardgas.
  3. Een ventilatiewarmtepomp is een kleine warmtepomp die warmte uit de ventilatielucht haalt.

De warmtepomp gebruikt stroom: je zult dus merken dat je stroomverbruik toeneemt. Daar staat tegenover dat je geen (of bij een hybride warmtepomp: de helft minder) gas gebruikt. Alles bij elkaar gaat jouw CO2-uitstoot door verwarming en warm water omlaag, ook al is in Nederland de stroom nog lang niet 100% duurzaam. Vergeleken met een hr-ketel op gas is jouw CO2-uitstoot door verwarming en warm water lager namelijk:

  • Met een hybride warmtepomp zo’n 25% lager.
  • Met een volledige warmtepomp met de buitenlucht als bron zo’n 35% lager.
  • Met een volledige warmtepomp met bodembron zo’n 50% lager.

Als in de toekomst alle stroom duurzaam is, gaat de CO2-uitstoot van volledige warmtepompen zelfs naar nul.

Contact Installatiebedrijf Piso B.V. voor een warmtepomp

Voorbeeld warmtepomp systeem: