Installatiebedrijf Piso B.V.

Bel: 0515-442202

Glasvezel

Wat is glasvezel?

Via glasvezelkabels kan heel snel data verstuurd worden. Veel sneller dan bij een kabel- of dsl-verbinding. Vandaar dat op steeds meer plekken in Nederland glasvezelverbindingen worden aangelegd voor internet, tv en telefoonverbindingen. Een groot voordeel van glasvezelinternet is dat up- en downloadsnelheid hetzelfde zijn. 

Iets versturen gaat even snel als iets uploaden. Hoewel glasvezel hoge snelheden aankan, betekent het niet dat een glasvezel abonnement automatisch de beste keuze is. 

Verschil tussen Glasvezel, DSL en Kabel?

Glasvezel

  • Voordelen: hoge internetsnelheid, up- en downloadsnelheid gelijk.
  • Nadeel: niet overal beschikbaar.
  • Conclusie: glasvezel is aan te raden als een zeer snelle internetverbinding belangrijk voor je is. Het moet wel mogelijk zijn op jouw adres.

DSL

  • Voordeel: vrijwel overal beschikbaar, meerdere aanbieders, relatief goedkoop.
  • Nadeel: afstand tot wijkcentrale bepalend voor de daadwerkelijke internetsnelheid, tv kijken van invloed op internetsnelheid.
  • Conclusie: dsl is vrijwel overal beschikbaar. Het is aan te raden wanneer je wilt kunnen kiezen tussen meerdere providers en een goedkoper abonnement zoekt. Al zijn er postcodegebieden waar er weinig te kiezen valt.

Kabel

  • Voordeel: op veel plaatsen beschikbaar, snelheid niet beïnvloed door afstand tot wijkcentrale of interactieve tv.
  • Nadeel: weinig aanbieders, tv-abonnement is verplicht.
  • Conclusie: kabelinternet en tv is geschikt als je een snelle en stabiele internet- en tv-verbinding zoekt. Wel zijn er vaak weinig aanbieders en is het vaak duurder dan een dsl-abonnement.

Is er al glasvezel op mijn adres?

Een heleboel huishoudens zijn al aangesloten op het glasvezelnetwerk. Waarvan ongeveer 40% van deze huishoudens ook daadwerkelijk een abonnement hebben afgesloten bij een glasvezelaanbieder. Onderzoeksbureau Stratix houdt op hun ‘glaskaart’ bij waar in Nederland al glasvezel internet ligt. Met een postcodechecker kun je zelf controleren of er glasvezel beschikbaar is op jouw adres.

Doe de check bij de volgende glasvezelleggers: 

Er ligt glasvezel in mijn wijk maar niet tot mijn huis.

Er ligt glasvezel in mijn wijk maar niet tot mijn huis.​ De kosten voor een aansluiting achteraf wanneer er al wel glasvezel ligt in jouw wijk, maar niet in jouw huis, kunnen variëren. Afhankelijk van de afstand van je huis tot aan de al bestaande bekabeling.

Contact installatiebedrijf Piso B.V. voor de aansluiting van glasvezel vanaf de wijk tot aan jou huis.

Er ligt nog geen glasvezel in mijn wijk: wat nu?

Zoek eerst uit of er al plannen zijn om glasvezel aan te leggen in jouw wijk. Informeer bij glasvezelpartijen. Er zijn in Nederland meerdere commerciële partijen die glasvezel aanleggen en met elkaar concurreren. Er bestaat dus geen algemene website waarop alle glasvezelactiviteiten van verschillende partijen gebundeld zijn.