Installatiebedrijf Piso B.V.

Over Ons

Geschiedenis van Installatiebedrijf Piso

De betrokkenheid en vakmanschap is begonnen als familiebedrijf. Installatiebedrijf Piso B.V. is een echt familiebedrijf, wat opgericht is in 1920 en doorgegroeid is tot een grootschalig ondernemend installatiebedrijf. Wij zijn een onderneming gespecialiseerd in het ontwerpen, installeren en onderhouden van technische installaties. Tegenwoordig worden wij gezien als de totaalinstallateur. U wordt altijd snel geholpen door een team van zeer betrokken en gemotiveerde installatiemonteurs, inspecteurs, ontwerper. Dit team kent geen verloop, dus zijn onze monteurs precies op de hoogte van de specifieke wensen en voorschriften van elke klant, ook van u. Door deze kennis werken wij zo efficiënt mogelijk.

De praktische aanpak

Onze praktische antwoorden op de veelzijdige vragen van onze klanten vindt u terug in de utiliteitsbouw, woningbouw en industrie. Binnen nieuwbouw, renovatie en herstructurering en service & onderhoud koppelen wij oplossingen aan uitdagende opdrachten. Onze praktische aanpak spreekt gemeenten en instellingen, aannemers, ontwikkelaars, bedrijven, kantoren en particuliere opdrachtgevers aan, en wellicht ook u.

De persoonlijke en prettige benadering

De persoonlijke en prettige benadering Wij benaderen u altijd persoonlijk en op een voor alle partijen prettige wijze. Een betrouwbare dienstverlening en continue kwaliteit zijn onze uitgangspunten. Wij richten ons vooral op installatietechniek waar we goed in zijn, maar gaan uw unieke uitdaging niet uit de weg. Wij kennen onze opdrachtgevers en de regio. “Doen wat we zeggen en zeggen wat we doen” is een belangrijk motto in ons bedrijf. Bij installatiebedrijf Piso is een afspraak dan ook altijd een afspraak. We nodigen u graag uit dit zelf te ervaren.

Meer weten?

Meer weten? Neem contact met ons op! Klik hier om naar onze contact pagina te gaan.

Kwaliteit van deze tijd!

Kwaliteit van deze tijd We zijn in het bezit van het Kiwa KvINL procescertificaat. Dit betekent dat wij zelfborgend zijn. Ons werk wordt vooraf berekend en bepaald en na oplevering gecontroleerd en vastgelegd. Op grond van de Veiligheids Checklist Aannemers (VCA) zijn wij bovendien VCA*-gecertificeerd. Dit houdt in dat ons veiligheidsbeleid getoetst wordt. De opleidingseisen die aan onze medewerkers worden gesteld, zijn hier een onderdeel van. Eveneens zijn wij lid van de Vereniging van Nederlandse Installatiebedrijven (Uneto-VNI). Voor ú de prettige waarborg voor kwaliteit van deze tijd.

Loodgieter als begrip

Een loodgieter is een vakmens die zich richt op aanleg en onderhoud van sanitair, verwarmingsinstallaties, waterleidingen en/of riolering.

Het woord loodgieter is ontleend aan het gieten van stroken lood en loden pijpen. Deze stroken werden gebruikt om buizen waterdicht te maken. In de twintigste eeuw waren er geen gas- of watertechnische installaties. De loodgieter bestond echter al. Op het dak werden van oudsher loden platen gebruikt. Die werden op een hellende tafel uitgegoten nadat het lood door verwarming vloeibaar werd gemaakt. In oudere gebouwen komt dakbedekking als lood voor, koper ook en later zink. Toen de waterleiding en riolering zijn intrede deden, werden er loden water- en afvoerleidingen gebruikt, en kwam het bijbehorende werk bij de loodgieter terecht.

In de volksmond noemt men een installateur vanwege de geschiedenis ook loodgieter. Het werkgebied van een loodgieter is in de 20e eeuw ruimer geworden. Zo kan een loodgieter zich bezighouden met de aanleg en het onderhoud van sanitair, verwarmingsinstallaties, waterleidingen en/of riolering. Ook moet een loodgieter steeds meer van computers afweten, aangezien cv-ketels daarvan steeds meer gebruikmaken.Een loodgieter is een vakmens die zich richt op aanleg en onderhoud van sanitair, verwarmingsinstallaties, waterleidingen en/of riolering. Het woord loodgieter is ontleend aan het gieten van stroken lood en loden pijpen. Deze stroken werden gebruikt om buizen waterdicht te maken.

In de twintigste eeuw waren er geen gas- of watertechnische installaties. De loodgieter bestond echter al. Op het dak werden van oudsher loden platen gebruikt. Die werden op een hellende tafel uitgegoten nadat het lood door verwarming vloeibaar werd gemaakt. In oudere gebouwen komt dakbedekking als lood voor, koper ook en later zink. Toen de waterleiding en riolering zijn intrede deden, werden er loden water- en afvoerleidingen gebruikt, en kwam het bijbehorende werk bij de loodgieter terecht.

In de volksmond noemt men een installateur vanwege de geschiedenis ook loodgieter. Het werkgebied van een loodgieter is in de 20e eeuw ruimer geworden. Zo kan een loodgieter zich bezighouden met de aanleg en het onderhoud van sanitair, verwarmingsinstallaties, waterleidingen en/of riolering. Ook moet een loodgieter steeds meer van computers afweten, aangezien cv-ketels daarvan steeds meer gebruikmaken.