Installatiebedrijf Piso B.V.

Bel: 0515-442202

Luchtverwarming en Ventilatie

Bij luchtverwarming wordt zowel het ventilatiesysteem als de verwarming in één systeem verwerkt. Dit is zeer interessant voor nieuwe woningen en renovatieprojecten die moeten voldoen aan de strenge wetgeving omtrent ventilatie. Door het huis uit te rusten met luchtverwarming heb je naast een ventilatiesysteem ook de mogelijkheid om een airconditioningsysteem toe te voegen. Contact Installatiebedrijf Piso

Luchtverwarming werkt met een kanalensysteem van roosters en buizen dat de verwarmde lucht verspreidt over de volledige woning. Om de lucht gelijkmatig te verdelen worden de kanalen zorgvuldig berekend naargelang de oppervlakte van de kamer en de afstand van de verwarmingsketel. Via een retoursysteem wordt de aanwezige lucht eerst gefilterd om vervolgens opnieuw op te warmen. Bij vochtige ruimtes zoals de badkamer kan men de vochtige lucht ook naar buiten stuwen. Hedendaagse luchtverwarmingsinstallaties worden steeds geplaatst met goed isolerende kanalen om warmteverlies zoveel mogelijk uit te sluiten.

Luchtverwarming zorgt voor zuivere lucht

Door de circulerende lucht te filteren, bevochtigen of koelen zal elke kamer steeds voorzien van frisse en gezonde lucht. Als je weet dat de lucht in een kamer slechts enkele uren goed blijft bij gebruik is deze manier van verwarmen dus een prima keus.

Verwarmen met lucht houdt stof tegen

De lucht die gerecupereerd wordt uit de kamers zal eerst door een filtersysteem gaan die het rondzwevend stof tot maar liefst 95% tegenhoudt. Voor een complete zuivering kan je de luchtverwarming ook nog aanvullen met een elektronische filter. Deze haalt naast 99% stof ook huisstofmijt, pollen en bacteriën uit de lucht. Voor mensen met allergieën kan deze verwarming dus zeer interessant zijn.

Afkoeling van de kamers

Om de woning een aangename temperatuur te geven tijdens de zomermaanden kan je gebruikmaken van Free Cooling. Dit is een systeem met kleppen dat de koele lucht van buiten naar binnen brengt. Door deze koele lucht constant te ventileren zal de binnentemperatuur een pak aangenamer worden. Je kan luchtverwarming ook laten uitbreiden tot een volwaardige airconditioning.

Correcte luchtvochtigheid

Winters is de lucht vaak erg droog waardoor je een onbehaaglijk gevoel krijgt in de woning. Door een luchtbevochtiger te koppelen aan de luchtverwarming heb je steeds de juiste luchtvochtigheid in huis.

Uitvoeringen en integratie in de woning

Het grootste voordeel van luchtverwarming is dat het gaat om een bijna onzichtbare verwarming die weinig of geen beperkingen heeft voor de inrichting en het ontwerp van het interieur. De architect moet tijdens het ontwerpen enkel rekening houden met luchtkanalen en bouwconstructies. Door te werken met minikanalen kan het luchtverwarmingssysteem makkelijk geïntegreerd worden in beperkte ruimtes en zelf de chape.

Prijs luchtverwarming t.o.v andere verwarmingssystemen

Het verbruik van luchtverwarming ligt zo’n 5% hoger dan vloerverwarming en 25% hoger dan radiatorverwarming. De prijs van de installatie zal gelijk zijn aangezien je geen dure verwarmingselementen moet voorzien in elke kamer. Luchtverwarming is dus enkel fiscaal interessant als je ook een oplossing wil voor ventilatie, airconditioning of allergieën.

Contact Installatiebedrijf Piso B.V.

Op zaterdag 20 april en zaterdag 27 april is de winkel gesloten.  Op deze dagen zijn gasflessen verkrijgbaar bij:

Tankstation Peut Sico Attema,  De Draei 1, 8621 CZ Heeg.  

Zie de routes per auto of te voet hieronder.