Installatiebedrijf Piso B.V.

Bel: 0515-442202

Vloerverwarming

Vloerverwarming wordt steeds populairder in Nederland. Steeds vaker wordt er voor vloerverwarming als hoofdverwarming gekozen omdat het huis dan gelijkmatig wordt verwarmd. De temperatuur wordt dan ook als zeer aangenaam ervaren. Ook kun je het makkelijk centraal bedienen met een thermostaat, welke ook valt te koppelen aan een mobiele telefoon app. Het is zelfs mogelijk om de centrale verwarming compleet te vervangen, mits het stralingsoppervlak groot genoeg is. De warmteafgifte is afhankelijk van factoren zoals de temperatuur van de vloer, het type vloer en de dikte van de vloer.

 Contact Installatietechniek Piso B.V.

Wat is vloerverwarming?

Vloerverwarming is een verwarming dat onder de vloer wordt ingebouwd. Op deze manier wordt je huis verwarmd waardoor je ook in de winter met bloten voeten in je huis kunt rondlopen. Er bestaan verschillende vloerverwarmingssystemen. Welke voornamelijk in 2 soorten te onderscheiden zijn: droogbouw en natbouw vloerverwarmingen.

 Contact Installatietechniek Piso B.V.

Soorten vloerverwarming:

Droogbouw vloerverwarmingen

Droogbouwsysteem: dit type wordt geplaatst in voorgevormde polystreen of piepschuimen matten. Meestal wordt dit type gebruikt bij huizen met een beperkte vloeropbouw. Je hebt een inbouwhoogte nodig van minimaal 6 cm. T.o.v het natbouw vloerverwarming heb je 10 cm minder inbouwhoogte nodig.

Bij een droogbouw systeem wordt de vloerverwarming geplaatst d.m.v. bijvoorbeeld vloerverwarming noppenplaten of vloerverwarming matten. Het is een van de meest gebruikte vloerverwarmingsystemen. 

Contact Installatietechniek Piso B.V. voor een Droogbouw vloerverwarming

Natbouw vloerverwarmingen:

De buizen worden bij een natbouw systeem in het cement geplaatst. Dit type is geschikt voor nieuwbouwwoningen omdat er daar voldoende inbouwhoogte voor is.
Je hebt ongeveer 16 tot 20cm inbouwhoogte nodig.

Contact Installatietechniek Piso B.V. voor een Natbouw vloerverwarming

Elektrisch vloerverwarming:

Elektrische vloerverwarmingen zijn onder te verdelen in 3 soorten. Je hebt matten, elektrische kabels en je hebt foliesystemen. Het voordeel van dit type is: lage installatiekosten en makkelijk en snel te installeren.

Contact Installatietechniek Piso B.V. voor een Elektrische vloerverwarming

Infrezen van vloerverwarming

Hierbij worden er sleuven gemaakt aan de bovenkant van het cementdekvloer. Omdat de buizen zich aan de bovenkant van het dekvloer bevindt wordt de vloer snel warm en is er weinig warmteverlies.

Contact Installatietechniek Piso B.V. voor het infrezen van een vloerverwarming